دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

بهبود عملکرد ذهنی با ورزش مناسب

دانشمندان و محققان علوم پزشکی اخیراً مطالعات و تحقیقات گسترده ای را در زمینه ارتباط بین ورزش و سلامت مغز انجام داده اند. این بررسی ها نشان می دهد که فعالیت های بدنی منظم، علاوه بر فواید جسمی، می توانند نقش چشمگیری در بهبود عملکرد و سلامت شناختی افراد ایفا کنند.در همین راستا، دانشمندان موفق به شناسایی "بهترین ورزش مغز" شده اند که بر اساس آزمایش ها و مطالعات علمی انجام شده، بیشترین تأثیر مثبت را بر روی فعالیت های ذهنی و شناختی دارد. نتایج این تحقیقات به تفصیل منتشر شده و مزایای این ورزش برای سلامت مغز به طور کامل تشریح گردیده است.

بهترین ورزش برای تقویت و بهبود عملکرد مغز شناسایی شده است

راهکار و تمرین مورد علاقه شما برای افزایش فعالیت بدنی و عرق کردن چیست؟ دویدن؟ وزنه برداری؟ تمرینات هوازی؟ ورزش ها و تمرین های متنوعی وجود دارند که می توانید با انجام آن ها به بهبود سلامت جسمی و ذهنی خود کمک کنید

اخیرا مطالعه ای نشان داده است که ورزش نه تنها برای سلامت جسمی بلکه برای مغز نیز مفید است. این مطالعه روی موشها نشان داد که حتی ورزش ها و تمرین های سبک و کوتاه مدت، باعث افزایش فعالیت در هیپوکامپ، بخشی از مغز که با یادگیری و حافظه مرتبط است، می شود. مطالعات اولیه تقریبا ارتباط بین ورزش طولانی مدت و سلامت مغز را بررسی کرده اند. این مطالعه بر روی فعالیت کوتاه مدت مانند 4000 قدم پیاده روی یا بازی هفتگی بسکتبال تمرکز دارد.

پیاده روی

استاد مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت اعضا، در بیانیه ای گفت:" ورزش کردن هزینه ای ندارد و برای انجام آن لزوما به عضویت در یک باشگاه یا دویدن 16 کیلومتر در روز نیاز ندارید."

محققان کشف کردند هنگامی که یک ژن خاص در مغز با جهش های مختصر ورزشی فعال می شود، باعث رشد اندک نورون ها شده که قدرت مغز را در یادگیری افزایش خواهد داد.

بهترین ورزش برای مغز

این اولین باری نیست که محققان به بررسی تاثیر ورزش بر مغز می پردازند. چنانچه پیش از این هم در نمناک اشاره داشتیم مطالعات گذشته نشان داده است که ورزش توانایی شناختی در سالمندان را بهبود می بخشد و کوچک شدن مغز که اغلب با پیری همزمان است را کاهش می دهد.به نظر محققان این اولین باری است که آن ها انواع مختلف تمرینات را برای مقایسه قدرت تقویت کننده در مغز پشت سر می گذارند.

در این مطالعه که در مجله فیزیولوژی منتشر شد، محققان می خواستند مطالعات گذشته را که در مورد چگونگی افزایش سلول های جدید مغز با ورزش را گسترش داده و کامل کنند. هدف آن ها از این مطالعه، تشخیص ورزشهایی بود که منجر به تولید بیشترین مقدار از سلول های جدید شده است.

محققان، پس از جمع آوری گروه بزرگی از موش های صحرایی نر، ماده ای به آن ها تزریق کردند که سلول های جدید مغز را هنگام تولید نشان می دهد.

مغز انسان

محققان موش ها را به 4 گروه تقسیم کردند تا کارهای متفاوتی را انجام دهند:

دویدن، تمرینات قدرتی، گروه تمرینات اینتروال یا متداول و بی تحرکی که به عنوان یک کنترل عمل می کرد.

  • به دوندگان یک چرخ داده شد تا در هر زمانی که بخواهند بدوند.
  • به وزنه برداران آموزش داده شد تا با وزنه های کوچکی که به دم شان متصل شده بود از دیواری بالا روند،
  • موش هایی که تمرینات اینتروال و مداوم انجام می دادند بر روی تردمیل رفتند و هر روز به مدت 15 دقیقه دویدن  با سرعت و آهسته را انجام دادند.
تاثیر ورزش روی مغز

پس از گذشت 7 هفته، محققان نتایج را بررسی کردند تا ببینند آیا تغییرات قابل توجهی در مغز موش ها ایجاد شده است یا خیر؟

نتیجه چه شد؟

نتیجه مشخص شد وآن ها دریافتند که موش های وزنه بردار با اینکه قوی تر هستند اما هیچ تغییری در نوروژنز مغز از جمله رشد و نمو بافت جدید را ندارند.

موش هایی که تمرینات را به صورت متداول انجام می دادند دارای سطح نورون زایی بیشتری نسبت به موش های کم تحرک بودند اما در مقایسه با موش های دونده این مقدار بسیار کم بود.

مغز موش های دونده مملو از سلول های جدید بود، مسافتی که هر روز طی می کردند با تعداد سلول های مغزی جدیدی که ساخته شده بود، برابری می کرد.

آن چه در مغز موش ها اتفاق افتاد ممکن است مشابه اتفاقاتی که در مغز انسان رخ می دهد نباشد، اما نتایج بررسی ها این نظریه را ثابت می کند که تمرینات هوازی به صورت مداوم، بهترین راه برای شارژ کردن و رفع خستگی مغز شماست به عبارتی دیگر، دویدن به همان اندازه که برای بدن مفید است برای مغز نیز می باشد.

یک ماه پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی