دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

پی وی سی قلب: راهکارهای درمانی موثر

افراد در هر رده سنی می توانند تجربه بیماری پی وی سی قلب را داشته باشند. بنابراین، ضروری است که تمامی افراد جامعه دانش و اطلاعات کافی در خصوص این بیماری را کسب کنند تا از وقوع آسیب های جدی و شدید قلبی پیشگیری نمایند. آگاهی و دانش عمومی در این زمینه می تواند نقش مهمی در حفظ سلامت و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان ایفا کند. به همین دلیل، ارائه اطلاعات دقیق و جامع درباره پی وی سی قلب و راه های پیشگیری از آن باید در اولویت برنامه های آموزشی و بهداشتی قرار گیرد.

پی وی سی قلب یک وضعیت پزشکی است که در آن تپش قلب شدید رخ می‌دهد. این تپش غیرطبیعی باعث می‌شود که ریتم طبیعی قلب به هم بریزد و گاهی اوقات منجر به مشکلات جدی‌تری نیز می‌گردد. پی وی سی همچنین به عنوان آریتمی شناخته می‌شود و ممکن است در هر فردی ایجاد شود، بنابراین باید حتما آن را پیگیری کرد.

پی وی سی قلب چیست و چگونه درمان می شود؟

علائم پی وی سی

پی وی سی اغلب علائم خاصی ندارد؛ اما همین تپش قلب باعث ایجاد یک حس غیر معمول در قفسه سینه؛ مثلِ موارد زیر می شود:

  • پرش
  • از دست دادن ریتمِ تپش قلب یا کندتر شدن ضربان قلب نسبت به حالت طبیعی
آریتمی قلب

علل پی وی سی قلب

برای درک علت مشکل پی وی سی قلب؛ باید در مورد نحوه ضربان قلب اطلاعات بیشتری داشته باشید. در واقع قلب از چهار حفره (دو دهلیز و دو بطن) تشکیل شده است و از طرفی؛ ریتم قلب توسط یک ضربان ساز طبیعی کنترل می شود. این ضربان ساز سیگنالهای الکتریکی را ارسال می کند و معمولاً هر ضربان قلب از آنجا نشأت می‌گیرد.

این سیگنال ها در دهلیز ها حرکت کرده و باعث می‌شوند که عضلات قلب منقبض شوند و خون را به داخل بطن ها پمپ کنند؛ سپس به قسمتی از سلول ها به نام گره اِی وی می ‌رسد؛ جایی که سرعتِ آن کاهش پیدا می‌کند و این تغییر جزئی باعث می ‌شود که بطن ها از خون پر شود. زمانی که سیگنال الکتریکی به بطن ها می رسند؛ منقبض شده و خون را به ریه ها و بقیه بدن پمپاژ میکند.

در واقع در یک قلب سالم این فرآیند معمولاً به آرامی انجام می ‌شود و در نتیجه ضربان قلب در حالت استراحت 60 تا 100 ضربه در دقیقه است؛ اما در صورت وجود بیماری pvc این انقباضات نامنظم بوده و به جای دهلیز ها از بطن شروع می شود؛ بنابراین معمولا ضربان قلب زودتر و بیشتر از حد انتظار است.

علت انقباضات سریع یا همان پی وی سی همیشه مشخص نیست؛ برخی از بیماری ها یا تغییرات در بدن می تواند باعث افزایشِ احتمالِ ابتلا به این اتفاق شود که عبارتند از:

  1. مصرف برخی از داروها مثل داروهای ضد احتقان و آنتی هیستامین ها
  2. استفاده از مواد مخدر
  3. مصرفِ محرک هایی مانند کافئین یا دخانیات
  4. افزایش سطح آدرنالین در بدن به دلیل ورزش زیاد و اضطراب و استرس
  5. آسیب به عضله قلب در اثر بیماری

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر متوجه علائم شدید و احساس کردید که تپش قلب طبیعی خود را از دست داده اید، حتما به پزشک بگویید. احتمالاً علائم دیگر مانند اضطراب، کاهش سلول های خونی قرمز، تیروئید فعال یا همان پرکار و عفونت هم ممکن است که در این وضعیت اتفاق بیفتد.

مراجعه به پزشک

تشخیص پی وی سی قلب

تشخیص پی وی سی باید توسط متخصص انجام شود. ابتدا با دستگاه؛ ضربان قلب شما را معاینه می‌ کنند و سوالاتی در مورد عادات مربوط به سبک زندگی از شما می‌ پرسند. آزمایش های دیگری هم برای تان تجویز می کنند، مثلاً آزمایش الکتروکاردیوگرام می تواند تپش قلب را شناسایی کند و ضربان قلب تان را بررسی نماید که این یک روش سریع و بدون درد است و فعالیت قلبی را کنترل می کند که برای انجامِ چنین آزمایشی؛ الکترود ها را روی سینه می چسبانند و از طریق صفحه کامپیوتر، وضعیت قلب را مشاهده و بررسی می کنند.

درمان پی وی سی قلب

افرادی که به این مشکل دچار هستند و بیماری قلبی ندارند، نیاز به درمان خاصی برای شان نیست. اگر شما هم بیماری قلبی دارید، pvc ممکن است مشکلات بیشتری برایتان ایجاد کند که درمان بستگی به آن علت زمینه ای خواهد داشت؛ اما به طور کلی راهکار های درمانی شامل موارد زیر است:

  • تغییرات در سبک زندگی:باید محرک هایی مثل کافئین و دخانیات را کنار بگذارید و اضطراب و استرس تان را به حداقلِ ممکن برسانید.
  • تجویز دارو:در چنین حالتی دارو های فشار خون توصیه می شود که شامل مسدود کننده های کانال کلسیم و یا بتا بلاکر ها می باشد.
  • استفاده از امواج رادیو فرکانسی که در صورتی استفاده می‌ شود که روش‌ های قبلی موثر واقع نگردد.
۷ ساعت پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی