اگرچه از دست دادن حس بویایی و تب از جمله علایم شایع ابتلا به ویروس کووید-19 محسوب میشوند، اما این بیماری ممکن است علایم دیگری نیز داشته باشد که بالقوه خطرناکتر هستند. بسیاری از افراد صرفاً این دو علامت را به عنوان نشانههای احتمالی کرونا در نظر میگیرند، در حالی که طیف وسیعتری از علایم ممکن است در برخی بیماران ظاهر شود. بنابراین، آگاهی از سایر عوارض احتمالی این بیماری و توجه دقیق به هر گونه تغییر در وضعیت سلامتی، میتواند در تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب این عفونت نقش حیاتی ایفا کند.
طبق تحقیقات جدید، افرادی که علائم را نشان می دهند، سه برابر بیشتر از بقیه که علائم ندارند، این ویروس را انتقال می دهند. محققان دپارتمان بیماری های عفونی در شهر ووهان چین 78 فرد مبتلا را آزمایش کردند. آن ها به این نتیجه رسیدند افرادی که علائم ندارند، فقط بین 3 الی 12 روز بیماری را انتقال می دهند اما آن هایی که علامت دارند، به مدت 16 الی 24 روز ناقل بیماری هستند و این موضوع به این معناست که افراد دارای علایم سه برابر بیشتر از افراد بدون علائم، کرونا را انتقال می دهند.
از آن جایی که ویروس کرونا به شکل قطرک های تنفسی از طریق گلو، راه بینی و قسمت فوقانی سیستم تنفسی پخش می شود، آنکه این قطرک ها تا چه میزان به محیط آزاد می شوند، تفاوت زیادی را ایجاد می کند.
اگر بدون علائم باشید و علائمی مثل سرفه یا عطسه نداشته باشید، یعنی قطرک های زیادی را وارد محیط نمی کنید و احتمالاً ویروس زیادی را انتشار نمی دهید. اگر چه بیمارانی که سرفه و عطسه دارند، قطرک های تنفسی بسیار زیادی را خارج می کنند که افراد دیگر هنگام نفس کشیدن، آن را وارد بدن خود می کنند.
بنابراین چقدر طول می کشد که افراد مبتلا به ویروس کرونا دیگر این بیماری را به دیگران انتقال ندهند ؟
یک مطالعه جدیدتر که در ژورنال ماهیت دارویی به چاپ رسیده است، به این نتیجه رسیده است که بعد از هجوم علائم، یعنی زمانی که علائم بیماری در فرد بروز پیدا می کند، میزان تشخیص بعد از گذشت مدت زمانی کم کم کاهش پیدا می کند که تقریبا 21 روز طول می کشد. یعنی بعد از این زمان فرد دیگر به این عفونت مبتلا نیست.
برای اینکه خودتان و دیگران را در برابر ابتلا به ویروس کرونا حفظ کنید، باید طبق دستور مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها، دستان خود را به طور منظم بشویید، فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنید و از ماسک استفاده نمایید.
هم اکنون افرادی که در معرض عفونت بالا هستند، کسانی اند که ارتباطات نزدیک خود با فرد بیمار دارای علایم که قطعاً به ویروس کرونا مبتلا شده اند را رعایت نمی کنند.