بسیاری از افراد مبتلا به آرتروز، مجبور به تحمل دردهای شدید و مشکلات فراوانی هستند. با این حال، مجموعه ای از مکمل ها و مواد غذایی خاص وجود دارند که به عنوان بهترین گزینه های درمانی برای تسکین درد و التهاب ناشی از آرتروز شناخته می شوند. این محصولات طبیعی می توانند به طور موثری در کاهش علائم این بیماری مزمن و افزایش کیفیت زندگی بیماران مبتلا به آرتروز نقش ایفا کنند.
دانشمندان موثرترین مکمل ها و غذاها را برای تسکین درد مبتلایان به آرتروز، معرفی می کنند. بعد از تجزیه و تحلیل بیش از 60 مطالعه، محققان دریافتند که مصرف روزانه یک و نیم یا یک گرم مکمل ماهی به طور قابل توجهی ناراحتی مفاصل و التهاب را کاهش می دهد. همچنین بررسی مطالعات نشان داده است که ویتامین K موجود در کلم پیچ، اسفناج و جعفری، علائم بیماری را با بهبود استخوان و غضروف از بین می برد. این کشفیات می تواند به عنوان راه حل های طبیعی و خوراکی برای درمان آرتروز و کاهش درد مورد استفاده قرار گیرد.
محققان حاضر در این مطالعه اظهار داشتند:"شیوه زندگی باید برای کاهش درد آرتروز مورد توجه قرار گیرد، بیماران اگر اضافه وزن داشته باشند یا سیگار بکشند، نمی توانند انتظار معجزه داشته باشند پس مصرف مواد غذایی توصیه شده به تنهایی کارساز نخواهد بود، از طرفی تغذیه و ورزش هرگز نباید دست کم گرفته شود.
نتایج بیشتر نشان می دهند خوردن خود ماهی مزایایی بیشتری از خوردن مکمل های روغنی آن دارد، استفاده از مکمل ها ممکن است راحت تر از ترکیب کردن ماهی به رژیم غذایی افراد باشد، اما کلسترول بالایی که بر اثر مصرف این مکمل ها ایجاد می شود با آرتروز ارتباط دارد زیرا باعث التهاب و انباشته شدن غضروف و منجر به نابودی آن می شود.
خوردن فیبر بیشتر و اضافه کردن جو یا آجیل به رژیم غذایی بیماران ممکن است به کاهش سطح کلسترول آنها کمک کند؛ این محدودیت کالری به نفع بیمارانی که دارای وزن متعادلی هستند، نیست.
پروفسور مارگارت ریمن، نویسنده این مطالعه، بیان کرد" اهمیت رژیم غذایی خوب و ورزش منظم هرگز نباید دست کم گرفته شود، این فاکتور نه تنها ما را سالم نگه می دارد، بلکه همانطور که از این مطالعه یاد گرفته ایم، می تواند علائم دردناک آرتروز را کاهش دهد.
محققان بیان کردند با توجه به گزینه های درمان محدودی که برای بیماران در دسترس هستند، تلاش می کنیم که هر گونه ریسک پیشرفت بیماری و یا نشانه های بیماری کاهش یابد، برهمین اساس دانشمندان موثرترین درمان را برای آرتروز زانو رتبه بندی کردند، این امر پس از آن صورت گرفت که دانشمندان پنج درمان مؤثر و غیر جراحی برای زانو در تحقیقی که در اوایل این ماه منتشر شد را در نظر گرفتند.
مطالعه ای توسط سیستم بهداشت هیچکاک، نیو انگلند، انجام شد ثابت کرد که برای کاهش درد، تزریق کورتیزون، موثرترین درمان کوتاه مدت است و بعد از آن ایبوپروفن، تزریق پلاکت های خونی، داروهای ضدالتهابی بدون استروئید، ناپروکسن، سلکوکسیب هستند با این وجود، ناپروکسن بهترین درمان کلی برای بهبود عملکرد مفاصل و به حداقل رساندن ناراحتی است. محققان بر این باورند استفاده از ناپروکسن به عنوان یک درمان رده اول برای درمان زانو مناسب است. تحقیقات پیشین نیز حاکی از آن است ناپروکسن نسبت به سایر داروهای کمتر موجب بروز سکته های مغزی و قلبی می شود.