بر اساس آخرین تحقیقات و نظرات کارشناسان متخصص در حوزه پوست، برخی مشاغل از جمله آتشنشانی، کشاورزی و خلبانی، تأثیرات قابل توجهی بر سلامت پوست افراد شاغل در این حرفهها میگذارند. به گونهای که میتواند منجر به پیری زودرس پوست این افراد گردد. عواملی همچون قرارگیری طولانیمدت در معرض عوامل محیطی نامساعد، تماس با مواد شیمیایی و مکانیکی سخت و همچنین فشار و استرس ناشی از ماهیت این مشاغل، همگی میتوانند در این زمینه نقش داشته باشند و سلامت و جوانی پوست را به خطر اندازند.
پوست و زیبایی شما مرتبط با شغل شما است. شغل شما بر سلامت و زیبایی پوستتان تأثیر می گذارد. این ممکن است عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد. حرفه های مختلف با توجه به شرایط استرس زا و قرار گرفتن در محیط های متنوع، منجر به پیری و از بین رفتن سلامت و جوانی پوست می شوند و بر این اساس هر چه این عوامل مخرب در شغل شما بیشتر باشند، شما زودتر از موعد پیری پوست را تجربه خواهید کرد.
دکتر دارل ریجل عضو سازمان سلامت نیویورک در این باره می گوید:
شرایط کاری تاثیرات مشهودی بر روی پوست می گذارد. این شرایط که در صدر آنها آب و هوای خشک - سرمای سوزان - دود و گرد و غبار و از این قبیل ها قرار می گیرند نظر را به سمت چند شغل می برند که برایتان خواهیم گفت.
کشاورزان، باغداران، ماهیگیران و نجات غریق ها:
برخی از افراد شغل هایی مانند کشاورزی و باغداری دارند و با نورخورشید در تماس هستند. اشعه UV آفتاب DNA (دی ان ای) سلول های پوستی را تخریب می کند و احتمال ابتلا به سرطان پوست را بالا می برد. افرادی که در محیط باز کار می کنند، در خطر بیشتری برای سرطان های پوستی هستند. برخی از آنها بعد از تماس با آفتاب پوست شان قرمز و دارای کک و مک می شود. افراد دارای پوست تیره مقاومت بیشتری در برابر آفتاب دارند و اشعه های مضر نمی تواند به دلیل رنگدانه پوست وارد پوست شود. برای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست پوشیدن لباس های آستین بلند، استفاده از عینک آفتابی، استفاده از کلاه لبه دار و استفاده از کرم های ضدآفتاب با SPF حداقل 15 مفید است.
مشاغل شیفت شب:
پیش از این هم در بخش سلامت نمناک توضیح دادیم که شیفت شب در بسیاری از مشاغل وجود دارد و افراد به ناچار در این شغل ها مشغول هستند. بی خوابی شبانه می تواند آثار سو زیادی بر سلامتی بدن انسان داشته باشد. کار کردن در شیفت شب و قرار گرفتن در معرض نور در زمان تاریکی هوا می تواند ساعت درونی بدن را مختل کند ودر چرخه خواب و ریتم شبانه روزی بدن را بر هم بزند. بی خوابی پوست را کدر و زیر چشم را گود و تیره می کند. وقتی فرد دچار کم خوابی شود، به دلیل اختلالی که در سنتز ملاتونین یا هورمون تنظیم کننده خواب و بیداری رخ می دهد، روند جوان سازی و تکثیر سلول ها هم مختل می شود. با خواب بهتر، خون رسانی به بافت ها بهتر و سرعت تکثیر سلول ها بیشتر می شود و پوست زیباتر و شاداب تر خواهد شد.
کارمندان اداره ها:
این افراد به دلیل اینکه نسبت به دیگران کمتر در معرض نور آفتاب قرار می گیرند بیشتر از کمبود ویتامین دی رنج خواهند برد و پوستشان به مرور زمان پیری و یا حتی در برخی موارد سرطان پوست را به خود خواهد دید.
رانندگان کامیون و تاکسی:
بسیاری از مردم هرگز از مضررات انعکاس نور خورشید و اشعه ی ماورائ بنفش از طریق پنحره ی اتومبیل آگاهی ندارند. باید گفت رانندگان به خصوص رانندگان کامیون و تاکسی با قرار گرفتن در ترافیک و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب به مدت طولانی تری نسبت به رانندگان دیگر تا 20 درصد بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های پوستی قرار دارند.
آتش نشانان:
این افراد فداکار با قرار گرفتن در معرض دود و گردوغبار شدید به واسطه ی شغلشان بیشتر از افراد دیگر به بیماری های پوستی به خصوص پیری پوست مبتلا می شوند. آتش نشانان به خاطر شغل خود بیشتر در معرض آتش و حرارت قرار دارند، بنابراین همیشه در معرض خطر سوختگی قرار دارند.
افرادی که در محل مرطوب کار می کنند:
کار در محیط های گرم و مرطوب عوارض پوستی مانند عفونت های پوستی، میکروبی و ویروسی را به دنبال دارد. ماهیگیران و ماهی فروشان ، ورزشکاران و کارکنانی که در استخر و سونا کار می کنند، قصاب ها که در محیط مرطوب کار می کنند مستعد ابتلا به این عوارض پوستی و زخم و زیگیل و قارچ بر روی پوست خود هستند.
خلبانان و مهمانداران هواپیما:
خلبانان و خدمه کابین هواپیما در معرض پیری پوست و سرطان پوست قرار دارند زیرا پنجره هواپیما از ورود اشعه UV-B خورشید جلوگیری می کند اما نمی تواند جلوی ورود اشعه UV-A را بگیرد. این اشعه سبب پیر شدن پوست و سرطان پوست در ارتباط است. همچنین ارتفاع بالا و جو بسته ی داخل هواپیما خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد. علاوه بر این، وقتی هواپیما بالای ابرها یا زمین های برفی پرواز می کند، انعکاس نور و میزان تشعشع بیشتر می شود. خدمه پرواز از تشعشع دیگری به نام اشعه کیهانی هم که سبب افزایش ابتلا به سرطان سینه و ملانوم در خانم های مهماندارمی شود در امان نیستند. بنابراین خدمه پرواز باید به طور مرتب از کرم های ضدآفتاب استفاده کنند.
آرایشگران:
احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند آلرژی، حساسیت های پوستی و تنفسی، دردهای مفصلی و. . . در آرایشگران بالا است. آرایشگران به دلیل داشتن تماس پوستی با رنگ مو و سایر مواد شیمیایی آرایشی و مواد حاوی ماده شیمیایی «فرمالدئید» که در تعدادی از محصولات صاف کننده و کراتینه مو، لاک های ناخن و لوازم آرایش وجود دارد ، ممکن است دچار آسیب ها و آلرژی های پوستی و سرطان ریه شوند.
ماموران راهنمایی و رانندگی:
افراد دارای این مشاغل مداوم در معرض آفتاب، دود و آلاینده های هوا هستند بنابراین ابتلا به سرطان ریه، پوستدر آنها بالا است. این افراد بهتر است مرتب ضد آفتاب بزنند و در روزهای آلوده از ماسک های مخصوص N95 استفاده کنند.
کارگران کارخانه ها:
افرادی که در کارخانه ها با فلزات سنگین از قبیل نقره، جیوه و... سروکار دارند ، دچار تغییرات رنگی پوست در تماس شغلی با بعضی مواد شیمیایی می شود و این تغییرات به صورت لکه های تیره رنگ، در محل تماس پوستی دیده می شود. تماس پوستی با مواد شیمیایی یا گرما، سبب ایجاد جوش های چرکی می شود که به آن اکنه شغلی می گویند. در بعضی از شغل ها، آکنه ایجاد یا تشدید می شود و این اغلب در مشاغلی دیده می شود که باعث خشک شدن لایه شاخی پوست می شوند. این اتفاق در کار کردن با مواد روغنی حیوانی یا معدنی، نفت و هیدروکربن های هالوژنه در صورت و اندام ها رخ می دهد.تعریق بالای کارگران این مشاغل از عوامل دیگر آسیب های پوستی است.