حمله قلبی متداول ترین علت مرگ و میر در سطح جهانی محسوب میشود. بدیهی است که برخی الگوهای رفتاری و شیوه زندگی میتوانند احتمال ابتلا به این مشکل را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. از این رو، ضروری است که افراد قبل از بروز حمله قلبی، اصلاح این عادات و رفتارهای مخاطرهآمیز را در دستور کار خود قرار داده و نسبت به تغییر و بهبود آنها اقدام نمایند. این امر میتواند نقش بسزایی در پیشگیری از حملات قلبی و حفظ سلامت قلب ایفا کند.
سطح بالای اضطراب و استرس، الگوی خواب نامنظم، وضعیت زناشویی، شغلی و حتی کیفیت هوای محل زندگی همگی میتوانند عوامل مؤثر در بروز حمله قلبی باشند یا به عکس، از آن جلوگیری کنند. در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک، اطلاعات بیشتری درباره عوامل مؤثر بر حمله قلبی در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
برخی از احساساتِ افراد هستند که خطر حمله قلبی را افزایش می دهند. محققان در دانشگاه استرالیا روی 313 بیمار آزمایشاتی انجام دادند آن هایی که سابقه حمله قلبی داشتند، سطح عصبانیت و استرس شان خیلی زیاد بود؛ یعنی حداقل دو ساعت قبل از این اتفاق، همه یک بحران استرس و خشم را پشت سر گذاشته بودند. در واقع یافته ها نشان داد که اگر شما عصبانیت شدیدی را تجربه کنید، همین موضوع عامل افزایش خطر حملات قلبی در چند ساعت بعد خواهد بود.
اگر تایم زیادی با کامپیوتر کار می کنید، مدت زمان زیادی تلویزیون می بینید و یا کارتان با موبایل بیشتر از 4 ساعت در روز می باشد، در معرض خطر بیماری قلبی عروقی مانند حمله قلبی هستید. در واقع اگر تایم طولانی بنشینید، آنزیمی که باعث می شود گرفتگی رگ ها برطرف شود، در بدن تان مختل خواهد شد. در صورتی که اگر بین هر بار نشستن؛ از جایتان بلند شوید و 20 دقیقه راه بروید، این خطر کاهش خواهد یافت، زیرا تولید آنزیم تنظیم می شود.
مطالعات نشان می دهند که خواب کمتر از 6 ساعت باعث می شود تا افراد پنج برابر بیشتر در معرض حمله قلبی نسبت به کسانی باشند که شب ها 7 الی 8 ساعت را کامل می خوابند.
مه و دود غلیظ نه تنها برای قلب ضرر دارد، بلکه به ریه هم آسیب می زند. مطالعات در سال 2016 نشان داده است؛ اگر در فضایی زندگی می کنید که آلودگی هوا زیاد است، بدانید که در معرض خطر بیماری های قلبی هستید. قرار گرفتن در معرض غلظت بالای آلودگی هوا تا 48 درصد خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد.
سه روز اول فصلِ جدید؛ خطر بیشتری برای حملات قلبی دارد و تحقیقات هم ثابت کرد که 24 درصد افزایش خطر حمله قلبی در سه روز بعد از فصل بهار یا بعد از تغییر هر فصل وجود دارد که تا پایان هفته اول؛ این خطر کاهش پیدا می کند.
هوای خیلی سرد یا هوای خیلی گرم افراد را در معرض خطر حملات قلبی قرار می دهد؛ یعنی اگر شما در معرض دمای زیر منفی 8 درجه سانتی گراد باشید، تا دو روز بعد، خطر حمله قلبی در شما تا 36 درصد افزایش پیدا می کند. از طرفی دمای بالای 20 درجه هم عاملی برای افزایش خطر حمله قلبی خواهد بود.
یک مطالعه 18 ساله روی تقریباً 16000 آقا و خانم بین سنین 45 تا 80 سال انجام شده که حداقل همه آن ها یک بار ازدواج کرده بودند. مطالعات نشان داد خانم هایی که طلاق گرفته بودند، 25 درصد در معرض خطر بیشتری برای حمله قلبی نسبت به کسانی بودند که ازدواج آنها پایدار بود. خانم هایی که دو بار یا بیشتر طلاق گرفته بودند، 77 درصد خطر بیشتری برای حمله قلبی داشتند. همین موضوع کاملا در مورد آقایان هم صدق می کرد.
تجربه سیل، زلزله یا آتشفشان نه تنها از لحاظ ذهنی و احساسی شما را درگیر می کند، بلکه جسم تان را هم دستخوش تغییراتی قرار خواهد داد. مطالعات نشان می دهند که تا چند سال بعد از تجربه طوفان کاترینا در سال 2005 حملات قلبی در بین مردم زیاد شده بود. در حقیقت بعد از این بلایای طبیعی مشکلاتی مانند فشار خون و گرفتگی عروق و دیابت هم بیشتر خواهد شد.