دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

عوارض داروهای درمان ناباروری و نازایی - راهکارها

مصرف داروهای معروف برای درمان ناباروری اگرچه همراه با عوارض جانبی خفیف است، اما در برخی افراد این عوارض شدت بیشتری پیدا می‌کنند. خوشبختانه، با استفاده از راهکارهای ارائه شده توسط متخصصان، می‌توان این عوارض را به میزان قابل توجهی کاهش داد. این امر به بهبود تحمل و پذیرش درمان توسط بیماران کمک خواهد کرد.

عوارض جانبی داروهای ناباروری و درمان نازایی

عوارض جانبی داروهای باروری بستگی به نوع دارویی دارد که استفاده می‌کنید. داروهای باروری خوراکی مانند کلومید یا لتروزول معمولاً عوارض جانبی خفیف‌تری نسبت به داروهای تزریقی دارند. این داروهای خوراکی ممکن است باعث عوارضی مانند تهوع، سردرد، خستگی و تغییرات خلقی شوند، اما این عوارض معمولاً خفیف و قابل کنترل هستند. در مقابل، داروهای تزریقی مانند هورمون‌های تحریک‌کننده تخمدان ممکن است باعث عوارض شدیدتری مانند تورم تخمدان، درد شکم و خطر بارداری چندقلویی شوند. بنابراین، انتخاب نوع دارو باید با مشورت پزشک و در نظر گرفتن عوارض احتمالی آن انجام شود.

رایج ترین عوارض جانبی دارو های بارداری شامل نفخ، سر درد، سوزش سینه، دل درد، گرگرفتگی و تغییرات روحی روانی می باشد؛ حتی ممکن است مشکلاتی را در بارداری به وجود بیاورد که این ها همگی جز عوارض جانبی رایج هستند.

این عوارض جانبیِ ناخواسته اغلب به خاطر مصرف داروهای باروری اتفاق می افتد و تجربه آن بستگی به برخی از موارد دارد که در ادامه این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آن اشاره خواهیم کرد.

  • نوع دارویی که استفاده می‌ کنید
  • دوز دارویی که مصرف می‌ کنید (که هرچقدر دوز دارو بیشتر باشد، عوارض جانبی نیز بیشتر است)
  • نوع واکنش بدن

به عنوان مثال بعضی از خانم ها داروی باروری کلومید را استفاده می‌ کنند و احساس خوبی دارند؛ اما بعضی دیگر ممکن است سر درد یا مشکلات روحی را تجربه کنند؛ بنابراین به سختی می‌ توان پیش‌بینی کرد که شما بعد از مصرف این دارو چه اتفاقی برای تان می افتد.

دارو خوردن

نکته مهم

خواندن عوارض جانبی دارو می تواند سطح اضطراب و استرس را افزایش دهد و باعث شود که شما عوارض جانبی را شدیدتر تجربه کنید و همین اتفاق ممکن است در صورت مصرف یک دارو نما هم برای بدن تان اتفاق بیفتد. به خاطر همین بهتر است که خیلی نسبت به جزئیات دارو و عوارض جانبی آن دقیق نشوید.

عوارض جانبی داروی نازایی کلومید یا کلومیفن

همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، این دارو عوارض جانبی زیادی دارد که شامل موارد زیر است:

  1. گر گرفتگی
  2. دل درد
  3. نفخ
  4. اضافه وزن
  5. سر درد
  6. حالت تهوع
  7. سرگیجه
  8. تغییرات روحی روانی
  9. سوزش سینه

یک عارضه جانبی خیلی نادر هم بعد از مصرف این دارو وجود دارد که تنها یک و نیم درصد از خانم‌‌ ها ممکن است آن را تجربه کنند و آن هم؛ شامل تاری دید می ‌شود.

عوارض جانبی داروی لتروزول برای ناباروری

لتروزول یک داروی بدون تایید و مجوز است که برای باروری استفاده می شود؛ البته ممکن است برای درمان سرطان سینه هم تجویز شود که عوارض جانبی آن شامل موارد زیر می باشد:

  1. خستگی
  2. سرگیجه
  3. سر درد
  4. گرگرفتگی
  5. تاری دید
  6. مشکلات خواب
  7. درد سینه

خطرات جدی و عوارض کلی داروهای ناباروری

در موارد نادر، داروهای باروری می توانند عوارض جانبی شدیدی ایجاد کنند. پزشک شما باید این موارد را با شما در میان بگذارد. اگر علائم نگران کننده ای را تجربه می کنید، همیشه به پزشک خود اطلاع دهید، حتی اگر مطمئن نیستید که آنها به دارو مربوط هستند یا خیر. اگر نگران هستید، بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید و از او بخواهید که به شما بگوید همه چیز خوب است، تا اینکه یک عارضه جانبی جدی را که می تواند منجر به آسیب یا خطر پزشکی شود نادیده بگیرید.

تاری دید

تغییرات بینایی

درصد بسیار کمی از زنان هنگام مصرف کلومید یا لتروزول دچار اختلالات بینایی می شوند. اگر این اتفاق برای شما بیفتد، ممکن است فلاش های نور را مشاهده کنید یا تاری دید را تجربه کنید. تاری دید ممکن است همراه با سردرد شدید باشد. اگر این اتفاق برای شما افتاد فورا به پزشک خود اطلاع دهید.

پس از قطع مصرف دارو، مشکلات بینایی باید برطرف شوند. در موارد بسیار نادر، آسیب طولانی مدت ممکن است رخ دهد.

واکنش های آلرژیک

واکنش آلرژیک به داروهای باروری نادر است اما غیرممکن نیست و مانند هر دارو (یا غذا)، احتمال واکنش در بدن بیمار وجود دارد.

راه کاهش عوارض داروهای ناباروری و نازایی

اجتناب کامل از همه عوارض جانبی غیرممکن است با این حال، اقداماتی وجود دارد که شما یا پزشکتان می توانید برای کاهش خطرات خود انجام دهید. برخی از عوارض جانبی ممکن است با مصرف دارو در شب یا همراه با غذا از بین برود یا کاهش یابد. همیشه در مورد بهترین زمان و روش مصرف داروهای خود با پزشک خود صحبت کنید.

رعایت دوز دارو و کاهش آن در صورت نیاز

پزشک شما همچنین باید از کمترین دوز موثر استفاده کند. به همین دلیل است که تقریباً همیشه بهتر است با دوز پایین‌تر شروع کنید و سپس اگر مؤثر نبود، دوز را افزایش دهید.

تجویز مسکن ها

تیلنول (یا استامینوفن) برای سردرد یا گرفتگی عضلات بهترین است. البته ابتدا با پزشک خود صحبت کنید، اما معمولاً استامینوفن مسکن انتخابی در طول درمان باروری است. شما نباید ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن (Aleve، Midol) مصرف کنید زیرا احتمال آن وجود دارد که این داروها می توانند در تخمک گذاری و لانه گزینی جنین اختلال ایجاد کنند.

تجویز دارو

پوشیدن لباس مناسب

در صورتی که با مصرف داروهای ناباروری و نازایی دچار گرگرفتگی می شوید، پوشیدن لباس های سبک و راحت راهکار ساده و بدون خطری برای شما خواهد بود.

هیدراته ماندن و نوشیدن آب کافی

در طول هر درمان باروری حتما به اندازه کافی آب بنوشید زیرا فعالیت بیش از حد هورمون ها می توانند شما را دچار کم آبی کنند پس اهمیت نوشیدن آب به اندازه کافی را فراموش نکنید.

۸ روز پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی