دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

تزریق واکسن آنفلوانزا: چه کسانی باید آن را دریافت کنند؟

شیوع بیماری آنفولانزا در فصل سرما، موضوع نگرانی و دغدغه بسیاری از افراد در جامعه شده است. این امر باعث شده تا اغلب مردم به فکر تزریق واکسن آنفولانزا باشند. با این حال، لازم به ذکر است که تزریق این واکسن برای همه افراد جامعه ضروری نمی باشد و تنها برای برخی از گروه های در معرض خطر، این بیماری تهدیدی به حساب می آید. در واقع، تزریق واکسن آنفولانزا، صرفاً برای افراد مسن، کودکان، افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای و سیستم ایمنی ضعیف، توصیه می گردد.

ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا برای برخی افراد

بیماری آنفولانزا در فصول پاییز و زمستان شیوع پیدا می کند و این موضوع باعث شده است که بسیاری از افراد ملزم به تزریق واکسن آنفولانزا شوند. عدم آگاهی کافی در مورد واکسن آنفولانزا سبب شده است که افراد در گروه های سنی مختلف و با بیماری های متنوع، اقدام به تزریق این واکسن نمایند.

البته با توجه به کمبود آن در بازار، این امر موجب اضطراب و ناراحتی بسیاری از خانواده هایی می شود که قادر نیستند برای فرزندان خود آن را تهیه کنند.

ضرورت تزریق واکسن آنفولانزا

اما واقعیت قضیه این است که تنها سه گروه باید این واکسن را تزریق کنند؛ ١- بچه های نارس و تازه به دنیا آمده که سیستم ایمنی آنها کامل نشده است. ٢- افراد پیر و کهنسال و زمین گیر که سیستم ایمنی آن ها آسیب دیده است. ٣- بیماران مبتلا به بیماری های مزمن که بر اثر ابتلا به آن بیماری، سیستم ایمنی آنها موقتا یا برای همیشه آسیب دیده است، مانند؛ الف) افراد مبتلا به دیابت پیشرفته و کنترل نشده، ب) مبتلایان به ایدز، پ) افرادی که به هر دلیلی، شیمی درمانی می شوند، ت) افرادی که مبتلا به نارسابی قلب، کبد و یا کلیه اند، ث) معتادان تزریقی. در بقیه ی افراد، این واکسن تأثیری نمی تواند داشته باشد. در ضمن اگر خبری دال بر مرگ و میر افراد، ناشی از ابتلا به آنفلوآنزا منتشر می شود، دقیقا" در یکی از سه گروه ذکر شده در بالا اتفاق می افتد و آنفلوآنزا نمی تواند خطری برای افراد با سیستم ایمنی سالم داشته باشد. نکات مهم؛ ١ - برای گروه های نیازمند به این واکسن، باید از واکسنی استفاده کرده که از مبتلایان در همان کشور و مربوط به همان سال باشند، چرا که روش یا نوع ویروس شایع در کشورهای دیگر مثل هلند یا فرانسه که بر اساس آن واکسن ساخته و تولید شده است، قابل مصرف در همان کشور است و احتمال اینکه آنها در کشور ما روی نیازمندان به آن تأثیر داشته باشد، ضعیف است؛ بنابراین، نمی تواند کاربردی داشته باشد. ٢ - از نظر درمانی، تفاوتی میان انواع سرماخوردگی ـ که آنفلوآنزا هم در این مجموعه بزرگ قرار دارد ـ وجود ندارد و درمان همه آنها یکی است؛ اهمیت تفاوت آن، تنها و تنها در مراکز تحقیقات و پژوهش است و بس. ٣ - ابتلا به سرماخوردگی در افرادی که سیستم ایمنی آنها سالم است، نه تنها هیچ خطری ندارد، بلکه ابتلا به آن، برای بدن حکم واکسیناسیون را نیز دارد. به همین دلیل است که با افزایش سن کودکان، میزان ابتلا به سرماخوردگی در طول سال نیز کاهش می یابد.

۴ روز پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی