دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

بررسی علائم هشدار دهنده بیماری لثه

عدم رعایت اصول بهداشت دهان و دندان، به طور چشمگیری منجر به بروز و پیشرفت بیماری های مختلف لثه خواهد شد. این بیماری های لثه ای، در صورت عدم درمان به موقع و مناسب، آسیب های جدی و خطرناکی را به ساختار و سلامت دندان ها وارد خواهند کرد. بنابراین، توجه و پایبندی به موازین بهداشت دهان و دندان از اهمیت حیاتی برخوردار است تا از بروز چنین پیامدهای زیان باری جلوگیری شود.

نشانه های بیماری های لثه

بیماری های لثه یکی از شایع ترین مشکلات دهان و دندان هستند که به دلیل عدم آگاهی عمومی اغلب نادیده گرفته می شوند. این بیماری ها معمولا بدون درد بوده و همین موضوع باعث شده است که افراد به آن توجه کافی نداشته باشند. بنابراین، آگاهی بخشی و آموزش در خصوص نشانه های بیماری های لثه می تواند در پیشگیری و درمان به موقع این مشکلات بسیار مؤثر باشد.

بیماری های لثه خطر زیادی دارد و می تواند موجب از دست دادن دندان در بزرگسالان شود. این بیماری در هر سنی ایجاد میشود، اما احتمال ابتلا در افراد بزرگسال بیشتر است.با تشخیص اولیه این بیماری توسط پزشک ، به راحتی قابل درمان است.

مسواک نزدن منظم و عدم استفاده از نخ دندان موجب تشکیل پلاک می شود و باکتری های موجود در پلاک دندان علاوه بر تاثیر روی لثه ها و دندان ها ، می توانند بر بافت لثه ها و استخوان نگهدارنده دندان ها نیز اثر مخربی داشته باشند و منجربه تحلیل لثه ها گردند . بنابراین عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان رایج ترین عامل ابتلا به بیماری لثه می باشد.

سازمان غذا و دارویی آمریکا اخیرا از روش درمان لیزر غیر تهاجمی برای بیماری لثه استفاده کرده است که درمان را باروشی راحت و درد کمتری همراه می کند .بیش از 2000 دندانپزشک در سراسر کشور از این روش درمانی استفاده می کنند.

مرحله اول :بیماری لثه و حمله پلاک ها

چنانچه در این بخش مهم سلامت دهان و دندان نمناک گفته ایم از مراحل اولیه بیماری لثه می توان به آماس لثه اشاره کرد زیرا با التهاب بافت لثه و تجمع پلاک ها روی دندان ایجاد می شود درصورتی که دندانپزشک به موقع التهاب را تشخیص دهد درمان راحت تر صورت می گیرد. با مراجعه به دندانپزشک و داشتن رژیم غذایی مناسب و استفاده منظم مسواک و نخ دندان از آسیب لثه جلوگیری کنید.

مرحله دوم :سوراخ استخوان

پریودنتیت شکل پیشرفته بیماری لثه است اگرچه می تواند قابل درمان باشد اما دندانپزشکان را مجبور به استفاده از تکنیک های سخت تر مانند تمیزکردن عمقی ریشه ها یا ازبین بردن میکروب و جرم گیری لثه ها می سازد.

اما پریودنتیت فقط لثه فرد را تحت تاثیر قرار نمی دهد هم چنین می تواند باعث از بین رفتن بافت و استخوان در سراسر دهان شود. اگر این اتفاق رخ دهد، متخصص دندان پزشکی توصیه می کند به یک متخصص پریودنتیست مراجعه کنید او می تواند روش های پیشرفته تری را برای بازسازی استخوان و بافت از دست داده توصیه کند.

بیماری لثه

علائم بیماری های لثه

می توانید با استفاده منظم از نخ دندان و مسواک از مراحل پیشرفته بیماری به طرز شگفت آوری جلوگیری کنید:

  • لثه قرمز و ملتهب
  • چرک بین دندان ها
  • از دست دادن دندان های دائمی
  • احساس مزه بد در دهان
  • درد لثه
  • زخم های دردناک
  • احساس مزه فلز در دهان
  • بزاق بیش از حد در دهان
  • تب
  • حساسیت به سرما
  • نفوذ عفونت تا عمق 7 میلی متری

خون ریزی لثه :

برخی افراد هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن دچار خون ریزی لثه می شوند که یکی از نشانه های خفیف التهاب لثه است خوشبختانه این بیماری با مسواک و نخ دندان زدن بطور منظم و هم چنین تمیز کردن بهبود می یابد.

خون ریزی لثه

بوی بد دهان :

حتما تا بحال بسیاری افراد در برخی موقعیت ها بوی بد دهان را تجره کرده اند اگر این بو همیشگی باشد نشانه بیماری لثه است ، چون باکتری ها به زیر لثه می روند و استفاده از نخ دندان ، مسواک امکان پذیر نیست و بوی بدی شبیه سیب گندیده و الکل به وجود می آید.

تغییر در فاصله دندان ها :

اگر مبتلا به بیماری لثه باشید بعد از مدتی دندان های جلو متمایل به جلو یا عقب می شوند در واقع شرایطی که قبلا وجود نداشته است.

لثه های ملتهب و قرمز :

لثه های قرمز، ملتهب یا باریک می توانند نشانه ی دیگری از ورم لثه باشند برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری حتما به دانپزشک مراجعه کنید زیرا در مواقع جدی تر موجب عقب نشینی لثه از دندان و کیسه ای شدن لثه می شود.

دندان های حساس :

حساسیت دندان های شما می تواند ناشی از محکم کشیدن مسواک برروی دندان باشد و یا با کاهش بافت لثه، ریشه ی دندان که کمتر از مینای خارجی است و سبب حساسیت می شود، نمایان می شود.

لق شدن دندان :

بزرگسالان معمولا دندان های لق ندارد اما اگر با زبان زدن دندان یا لمس با انگشت دندان تکان خورد احتمالا به بیماری لثه مبتلا شده اید.

لق شدن دندان

جرم گرفتن دندان ها :

ماده سفید یا زرد رنگ روی دندان ها (جرم) با پیشروی سخت و تارتار می شوند که باید توسط پزشک جرم گیری شود ، مسواک و نخ دندان در این مورد تاثیری ندارد.

برخی عادات که موجب بیماری لثه می شود :

ساییدگی و فشردگی دندان ها:

برخی افراد بنابر عادت در خواب یا بیداری دندان هایشان را بهم می سایند که موجب ابتلا به بیماری لثه می شود زیرا در این حالت فشار زیادی به بافت های دندان وارد می شود.

سیگار کشیدن :

نتایج تحقیقات نشان می دهد افراد سیگاری جرم دندان بیشتری نسبت به افراد غیر سیگاری دارند علاوه بر این مصرف تنباکو به دندان ها و لثه آسیب می زند و باعث ورود عفونت و در نتیجه بیماری لثه می شود.

استرس :

یکی از عللی که ممکن است احتمال ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهد استرس مزمن است چراکه مبارزه با عفونت ها را برای بدن سخت تر می کند.حتما با دیدن علائم مربوطه به پزشک مراجعه کنید.

۲ روز پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی