دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

کندن موی سفید - راهکارهای افزایش موی سفید

از دیرباز این تصور در میان مردم وجود داشته است که کندن موهای سفید، منجر به افزایش تعداد آنها خواهد شد. با این حال، این ادعا تا چه اندازه صحت دارد و بر چه مبنای علمی استوار است؟ بررسی دقیق این موضوع و شواهد موجود می‌تواند روشن کند که آیا این باور عمومی، مستند به واقعیت است یا خیر. شناخت دقیق این پدیده و علل آن، می‌تواند به درک بهتر این موضوع و رفع برخی از باورهای غلط در این زمینه کمک کند.

ارتباط سفیدی مو و افزایش موهای سفید با کندن آن

رنگ مو توسط رنگدانه‌های موجود در سلول‌های ریشه مو تعیین می‌شود و با توقف تولید این رنگدانه‌ها، رنگ مو تغییر می‌کند و به اصطلاح سفید می‌شود. سفید شدن مو ممکن است ناشی از برخی بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های خودایمنی بدن باشد. علاوه بر این، کمبود ویتامین B12 و کمبود آهن نیز می‌تواند باعث سفید شدن زودرس موها شود.

عواملی همچون پرکاری تیروئید و کمبود آهن می‌تواند باعث سفید شدن مو شود، اما ژنتیک دلیل اصلی سفید شدن زودرس موها است. سوال پرتکراری که در مورد موهای سفید وجود دارد، ارتباط زیاد شدن آنها با کندن این تار موهای دوست نداشتنی است در این بخش از سلامت نمناک به آن اشاره خواهیم داشت.

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

خیر، کندن موی سفید باعث رشد بیشتر آن‌ها نمی‌شود. رنگدانه‌های مو، که عامل رنگ موی افراد هستند، در سلول‌های ریشه‌ای موها قرار دارند و با توقف ساخت این رنگدانه‌ها در سلول‌ها، مو سفید می‌شود. برعکس، کندن موی سفید باعث نابودی بخشی از سلول‌های ریشه‌ای مو می‌شود که موجب کاهش تعداد موهای سفید شده و کمتر شدن آن‌ها در آینده می‌شود. اما در هر صورت، کندن موهای سفید نمی‌تواند باعث رشد بیشتر آن‌ها شود.

سفیدی مو

سن سفید شدن مو

شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست از سن 35 سالگی و در افراد سیاهپوست از 45 سالگی به طور طبیعی رخ می‌دهد. با این حال، در صورتی که سن شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست کمتر از 20 سال و در افراد سیاهپوست کمتر از 30 سال باشد، می‌توان گفت که فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است و با استفاده از برخی داروها می‌توان از آن جلوگیری کرد.

علت سفید شدن موهای سر

فاکتورهای مؤثر بر سفیدی مو عبارتند از:

  1. کمبود ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین B12
  2. بیماری‌های سیستم ایمنی مانند برص و آلوپسی آره آتا
  3. کمبود آهن و کم خونی
  4. مصرف برخی داروها مثل کلروکین
  5. رژیم غذایی نامناسب و ناپایدار
  6. استفاده از شامپوها و محصولات شیمیایی مضر برای مو
  7. بیماری‌های تیروئید
  8. کمبود روی در بدن
  9. مصرف دخانیات

درمان سفیدی مو

هیچ شامپویی توانایی درمان سفیدی مو را ندارد. استفاده از این شامپوها فقط می‌تواند به تیرگی یا روشنی موها کمک کند ولی در کاهش یا جلوگیری از سفیدی مو تاثیری ندارد. همچنین، رنگ مو نیز نمی‌تواند تاثیری در کاهش یا افزایش موهای سفید داشته باشد.

سفیدی زودرس مو توسط پزشکان پوست و با استفاده از داروها درمان می‌شود. پزشکان با استفاده از داروهایی که سلول‌های رنگدانه مو را تحریک می‌کنند، سن شروع سفید شدن مو را بالاتر می‌برند و این مشکل را درمان می‌کنند.

۲ ماه پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی