دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

احساس تشنگی چگونه ایجاد می شود؟

بر اساس تحقیقات دقیق محققان دانشگاه کالیفرنیا، ابهامات اصلی در مورد چگونگی احساس تشنگی در مغز موش ها برطرف شده است. این پژوهش با بررسی دقیق فعالیت مدار تشنگی در مغز این جانداران، به درک عمیق تری از مکانیزم های زیربنایی این احساس اساسی برای حفظ حیات دست یافته است. نتایج این مطالعه پیچیدگی و ظرافت سیستم های کنترل تعادل آب و الکترولیت در مغز را به نمایش گذاشته و می تواند در درک بهتر اختلالات مرتبط با تنظیم مایعات بدن در انسان نیز مفید باشد.

پاسخ دانشمندان به چرایی تشنگی

شاید انسان بتواند روزها با گرسنگی کنار بیاید ولی تحمل تشنگی سخت تر از این حرف هاست. اگر انسانی چند روز پی در پی تشنه بماند بی شک جان خود را از دست خواهد داد. وقتی تشنه هستیم و چیزی برای نوشیدن نمی یابیم تشنگی چنان فشاری می آورد که در آن لحظه جز آب به چیز دیگری فکر نمی کنیم. دلیل این همه نیاز بدن به ذخیره آب روشن است؛ حدود 50 تا 60 درصد بدن ما را آب تشکیل می دهد. تشنگی علامتی است که به انسان هشدار می دهد برای رفع نیاز خود و گرفتن آب لازم اقدام کند. بدن انسان به طور مداوم به آب نیاز دارد تا عملکردهای حیاتی خود را حفظ کند. کمبود آب می تواند منجر به عوارض جدی مانند خشکی پوست، خستگی، سردرد و در نهایت مرگ شود. بنابراین، تشنگی یک سیگنال هشداردهنده است که بدن برای حفظ تعادل آب و الکترولیت های خود ارسال می کند. پاسخ به این سیگنال با نوشیدن آب کافی می تواند از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند.

گاهی ممکن است دهان پر آب باشد، معده و مجاری خون و ادرار هم آب کافی داشته باشند ولی باز احساس تشنگی کنیم. چون تشنگی می تواند بر اثر تغییراتی که در نمک خون پدید می آید، به انسان دست دهد. در حال عادی، خون به حد کافی نمک و آب دارد ولی وقتی میزان طبیعی آب به هم می خورد و نمک نسبت به آبی که در خون است بیشتر شود، احساس تشنگی بروز می کند.

مغز دارای مداری به نام مدار تشنگی است که به محض خوردن خوراکی های مختلف تحریک می شود

۷ ساعت پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی