دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

موج های تلفن همراه و سلامتی: راهکارهای پیشگیری

تلفن همراه یکی از وسایل پرکاربرد و جداناپذیر در زندگی روزمره افراد است. به طوری که حتی در لحظات استراحت و انجام فعالیت‌های روزمره مانند رفتن به دستشویی نیز همراه ما هستند. این امر نگرانی‌های جدی در مورد تأثیرات بهداشتی و پزشکی استفاده مداوم از تلفن همراه ایجاد کرده است. به طور خاص، نگرانی‌هایی در مورد ارتباط بین استفاده طولانی‌مدت از تلفن همراه و افزایش خطر ابتلا به سرطان مطرح شده است. این موضوع نیازمند توجه و بررسی دقیق‌تر متخصصان حوزه پزشکی و بهداشت عمومی است.

شناخت ارتباط اشعه تلفن همراه و سرطان

اگر همانند اکثریت افراد هستید، تلفن همراه شما نه تنها دوست شما است، بلکه بیشتر شبیه به ضمیمه و جزئی جدایی ناپذیر از زندگی شما می باشد. طبق یک نظرسنجی اخیر توسط شرکت موتورولا، سازنده تلفن های همراه، مشخص شده است که افراد به گوشی های هوشمند خود بسیار وابسته هستند، به طوری که در صورت بروز حوادث مانند آتش سوزی، اکثر افراد، اولین اقدام خود را رها کردن سایر تعلقات و برداشتن گوشی های هوشمند خود قرار می دهند.

 تلفن همراه

گوشی های هوشمند تا حد زیادی گورد برای ارائه دارند علاوه بر استفاده از آن برای برقراری تماس و ارسال پیامک، می توانید با اینترنت کار کنید، از سازماندهی شخصی تا بازی و گرفتن عکس ها و ویدیوهایی که مدام کیفیتشان بالا می روند بنابراین تلفن همراه شما واقعا دوست است، یا دشمن؟ آیا تلفن های همراه باعث سرطان می شوند؟ پاسخ را در ادامه این بخش از سلامت نمناک می خوانید.

تلفن همرا و سرطان

خطرات استفاده از تلفن همرا چیست؟

تلفن های همراه یک شکل از میدان الکترومغناطیسی به نام رادیو رادیویی (RF) را منتشر می کنند.ما در مدت طولانی به این باور رسیده ایم که این تابش به خاطر سطح کمش، بی ضرر است و غیر یونیزه می باشد.

موبایل

متاسفانه، این اشعه تلفن همراه توانایی نفوذ به بدن ما و ایجاد آسیبی را دارد شاید بزرگترین پرچم قرمز، سازمان بهداشت جهانی (WHO) است.در سال 2011، WHO در نهایت موضع گیری در مورد موضوع و طبقه بندی اشعه تلفن همراه به عنوان احتمال برای سرطان زایی داده.

درست است، WHO فقط تشعشعات تلفن همراه را به عنوان یک عامل سرطان زا طبقه بندی کرد، نه اینکه قطعا عامل سرطان است اما تعداد روزافزون کارشناسان بر این باورند که این طبقه بندی به اندازه کافی از مردم محافظت نمی کند سپس هزاران مطالعات بررسی شده توسط همکاران وجود دارد که ادعا می کنند تلفن های همراه باعث ایجاد سرطان می شوند.

خطرات تلفن همراه

آیا تلفن های همراه باعث سرطان مغز می شوند؟

با استفاده از نیم ساعت تلفن همراه در روز خطر ابتلا به تومور مغزی 40% افزایش می یابد ؛ هزاران مطالعات، تشعشع تلفن همراه را به لیست بلند بیماری های جدی مربوط می دانند اما آیا تلفن های همراه باعث سرطان مغز می شوند؟

قرار گرفتن در معرض اشعه تلفن همراه عمدتا به دو نوع تومور مغزی گلیوماس و نورومای صوتی مرتبط است. گلیوماس نوعی تومور که در مغز یا ستون فقرات شروع می شود، معمولا بدخیم است و کشنده می باشد اکثر افراد بعد از تشخیص این نوع تومور تنها 1 تا 3 سال زنده می مانند.

تومور

چگونه تلفن همراه باعث بروز سرطان مغز می شود؟

نورومای صوتی هر چند خوش خیم است (سرطان درجه پایین)، اما در بسیاری موارد، تهدید کننده زندگی می باشد، به این دلیل که آنها تومور داخل جمجمه هستند. تحقیق اینترفرون، پدربزرگ تمام یافته های تحقیقی در مورد تشعشعات تلفن همراه و ایمنی تلفن های همراه برای انسان است.

با هزینه 25 میلیون دلاری، این بزرگترین مطالعه در مورد استفاده از تلفن همراه و خطر سرطان به حساب می آید. این تحقیق دریافت کرده است که "استفاده منظم از یک تلفن همراه توسط بزرگسالان با استفاده از 1640 ساعت و یا بیشتر می تواند به میزان قابل توجهی خطر ابتلا به گلیوما را تا 40% افزایش دهد" ؛ این میزان در حدود 30 دقیقه در روز برای ده سال استفاده است.

در حال حاضر مطالعات زیادی وجود دارد که تشعشعات رادیویی تلفن همراه را با گلیوم و نوروم های صوتی مرتبط می داند، گروه تحقیقاتی هاردول در سوئد به طور گسترده ای مطالعاتی را انجام می دهند. مطالعه ای در سال 2013 که روی 790،000 نفر از زنان میانسال انجام شد، دریافتند " زنانی که به مدت ده سال یا بیشتر به تلفن همراه عادت کرده اند، دو و نیم برابر بیشتر خطر ابتلا به نورومای صوتی را افزایش می دهد.

خطرات تلفن

سرطان هایی که بر اثر اشعه تلفن همرا ایجاد می شود

مطالعات متعددی وجود دارد که آیا تلفن های همراه باعث ایجاد سرطان می شوند یا خیر ؛ علاوه بر سرطان مغز، این تحقیقات نشان دادند که اشعه تلغن همراه می تواند باعث بسیاری سرطان های دیگر نیز شود، از جمله:

  • سرطان غده هیپوفیز
  • سرطان تیروئید
  • خطر ملانوم
  • سرطان سلول های بنیادی
  • تومورهای بدخیم پاروتید
  • لوسمی
  • سرطان لنفاوی
  • سرطان سینه
  • سرطان چشم
موبایل عامل سرطان

نکات حفاظتی از اشعه تلفن همراه برای جلوگیری از سرطان:

موثرترین روش محافظت از اشعه موبایل، اجتناب کامل است اگر مایل هستید قبول کنید که تلفن همراه شما می تواند باعث سرطان شود، اما آمادگی برای ول کردن آن را ندارید.بهترین گزینه این است که این مراحل پیشگیرانه را به روزانه انجام دهید:

  • محدود کردن تماس های تلفنی با کسانی که کاملا ضروری هستند .
  • اجتناب از ایجاد یا دریافت تماس ها در مکان هایی با آنتن بد.
  • هنگامی که با آن کار نمی کنید، روی حالت هواپیما قرار دهید.
  • اجتناب از گذاشتن تلفن همراه خود در جیبتان و یا در هر جایی از بدن خود هنگامی که روشن است.
حالت پرواز

روش استفاده صحیح از تلفن همراه و تکنولوژی برای جلوگیری از سرطان

  • استفاده نکردن از هدست، ترجیحا هدست سیمی، بنابراین شما باید تلفن همراه خود را نزدیک به سر خود قرار دهید (توجه:از هدست بلوتوثی که اشعه دارد، استفاده نکنید).
  • تلفن همراه خود را در شب در اتاق خود نگذارید.
  • اگر نمی توانید، آن را در حالت پرواز قرار دهید و تا جای ممکن از سر خود دور نگه دارید.
  • تا جای ممکن از پیامک به جای تماس استفاده کنید.
  • اگر مکالمه طولانی دارید، تصمیم بگیرید که مستقیما خود فرد را ملاقات کنید یا با یک خط ثابت تماس بگیرید. 
۲ روز پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی