در داخل شکلات، ترکیبات مختلفی وجود دارد که به طور بالقوه می تواند بر سلامت انسان تأثیر منفی داشته باشد. برخی از این مواد ممکن است سبب گسترش تومورها در سراسر بدن شوند و در نتیجه، شدت و خطر بیماری سرطان را افزایش دهند. این موضوع بر اهمیت مصرف میزان مناسب و معتدل شکلات تأکید میکند، به ویژه برای افرادی که سابقه یا خطر ابتلا به سرطان را دارند. همچنین، آگاهی از ترکیبات موجود در شکلات و تأثیرات احتمالی آنها بر سلامتی، به مصرف مسئولانهتر این محصول کمک میکند.
شکلات یک خوردنی لذیذ و دلچسب است که بسیاری از افراد نمیتوانند از آن صرف نظر کنند. با این حال، همین خوردنی خوشمزه ممکن است باعث تشدید و عود بیماری سرطان شود. اگرچه شکلات دارای فواید متعددی برای بدن است، برخی مواد افزودنی موجود در نمونه های صنعتی این محصول ممکن است برای برخی افراد بسیار مضر باشد.
در شکلات روغن درخت نخل یا همان پالم وجود دارد که این چربی باعث تحریک نوعی پروتئین در بدن انسان به نام cD360 می شود که نقش موثری در گسترش تومورهای سرطانی دارد.
روغن پالم در تمامی کشورهای دنیا و در بیشتر صنایع خوراکی و حتی بهداشتی و آرایشی وجود دارد ولی می تواند در افراد مبتلا به سرطان باعث گسترش بیماری شود.
این روغن در نان، شکلات و بیسکوئیت وجود دارد و کارشناسان بر همین اساس خوردن این مواد غذایی را برای افراد مبتلا به سرطان جایز نمی دانند. کارشناسان با بررسی هسته تومورهای سرطانی در بیماران دریافتند که آنها خوراکی های حاوی روغن پالم به میزان زیاد استفاده کرده اند.
عضو انجمن آنکولوژی در گفت وگو با خبرنگار ما گفت:یک ماده اساسی در روغن پالم که در بسیاری از مواد غذایی و برخی لوازم آرایشی است، وجود دارد که باعث افزایش تولید پروتئینی به نام CD36 در بدن می شود.
این عضو انجمن آنکولوژی اضافه کرد:متخصصان معتقدند که این ماده که نقش اساسی در پخش شدن و پیشروی تومورها در بدن دارد، اصطلاحاً «متاستاز»نامیده می شود.
وی همچنین به خوردن شکلات اشاره کرد و گفت:موادی در شکلات وجود دارد که باعث پخش شدن تومورها در سراسر بدن می شود و بیماری سرطان را مهلک تر می کند.
وی افزود:تحقیقات جدید نشان می دهد که خوردن شکلات، بیسکوئیت و نان در بیماران سرطانی می تواند بسیار خطرناک باشد.
وی در پایان گفت:دانشمندان امیدوارند این کشف باعث یافتن راه های جدید برای جلوگیری از پیشروی تومورها قبل از درگیر شدن اندام های حیاتی شود و گام مهمی در درمان سرطان برداشته شود.