دنیای سلامتی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم

بررسی تفاوت های کلیدی بیماری های کلیوی بین زنان و مردان

بیماری کلیوی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر جهان محسوب می شود. با این حال، این بیماری از نظر بروز، پیشرفت و عوارض جنبی در زنان و مردان دارای تفاوت هایی است که آگاهی از آن ها برای ارائه مراقبت و درمان مناسب بسیار حائز اهمیت است. شناخت این تفاوت ها به ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی کمک می کند تا رویکرد مناسب تری را در مدیریت بیماری کلیوی در هر دو جنس اتخاذ نمایند.

تفاوت های بیماری کلیه در زنان و مردان

بیماری کلیوی یک شرایط شایع است که تقریباً 15 درصد از جوانان در کشورهای بزرگی مانند ایران را تحت تأثیر قرار می دهد. کلیه ها مسئول تصفیه خون و حذف مواد زائد و مایعاتی هستند که می توانند برای بدن خطرناک باشند.

افراد مبتلا به بیماری های کلیوی مزمن، کلیه های آسیب دیده ای دارند که نمی تواند خون را به درستی تصفیه کند و در نتیجه خطر فشار خون بالا رفته و احتمالِ مرگ هم به وجود می آید؛ اما این وضعیت به گونه ای است که خانم ها بیشتر از مردان در معرض ابتلا به آن هستند و مردان به دفعات کم تری به آن دچار می شوند؛ در صورتی که ممکن است بیماری آن ها سریع تر از خانم ها پیشرفت کند. به خاطر همین دانشمندان مطالعات زیادی در این باره انجام دادند و به نتایجی رسیدند که در ادامه این بخش از نمناک توضیح مفصلی خواهیم داد.

بیماری کلیوی

تستوسترون روی بیماری کلیوی تاثیر می گذارد

مطالعات و تحقیقاتی که روی موش‌ ها انجام شد، نشان داد که موش های ماده محافظت و مقاومت بیشتری در برابر مرگ سلولی به خاطر بیماری کلیوی دارند. در واقع این محافظت به خاطر یک ترکیب پروتئینی است که در خانم ها فعال تر است؛ اما در مردان خیلی فعال نیست. علت هم سطح بالای تستسترون بدن مردان می باشد. مطالعات بیشتری توسط محققان انجام شد تا علت های دقیق تر را پیدا کنند. آن ها به این نتیجه رسیدند که مکانیسم هورمونی در بدن خانم ها به گونه ای است که از بدنشان در برابر این بیماری محافظت می کند؛ اما مکانیسم هورمونی در بدن مردان آسیب کلیوی را مزمن و حاد خواهد کرد.

بنابراین اگر چه تعداد خانم های مبتلا به بیماری کلیوی بیشتر است؛ اما در بدن مردان سریع تر رشد کرده و آسیب جدی خواهد زد.

۵ روز پیش
رعنا
بیوگرافی

بهبودی کامل با سبک زندگی سالم
آرشیو موضوعی